Подаруй ми писаночку!

1 2 3 4 5

Чернівецька обласна бібліотека для дітей провела цикл весняних етнографічно-мистецьких заходів, серед яких були заходи, присвячені Великодню.

Учні 5-го класу ЗОШ № 4 під керівництвом вчителя української літератури Жук М. Г.. із задоволенням приєдналися до проведення великодніх свят у бібліотеці. Читачі ознайомилися з традиціями та звичаями святкування Паски на Буковині та в інших країнах світу. Маленькі книголюби із натхненням слухали розповідь бібліотекаря Амброзевич М. М. про Благовіщення, Вербну неділю та Страсний тиждень. Діти дізнались про різновиди писанок, як їх правильно розписувати, історію походження та значення символів на них. Цікавим було для читайликів дізнатися, що Великодню передує сім тижнів Великого посту, коли суворо дотримуються не лише на вживання скоромних страв, але й на всілякі розваги. На останньому тижні Великого посту святкують Вербну неділю. Це свято походить від релігійної легенди, за якою, коли Ісус Христос в’їжджав до Єрусалима, його шлях люди встеляли вітками фінікових пальм. На слов’янських землях ці рослини не зустрічаються, їх у обряді замінила верба, що найпершою прокидається після зими. Українці вважають вербу святим деревом, яке передає людині силу та здоров’я. Школярі подивилися слайд-шоу про історію Великодня, писанки та про Пасхальний кошик.

На книжковій виставці «Подаруй ми писанку!», представленій в бібліотеці, читачі ознайомилися з літературою про пасхальні звичаї та традиції.

Comments are closed.